Sunday, December 4, 2011

Ho Chi Minh City, Vietnam - 24-27 Mei 2012


Jom Jalan-Jalan ke Ho Chi Minh City!

Bandar yang penuh bersejarah ini menggamit kedatangan anda; samada untuk melawat tempat-tempat menarik, melihat peninggalan perang, membeli-belah barangan yang berkualiti dan murah serta memborong untuk memulakan perniagaan anda sendiri!

Percuma 1 hari!

Tarikh : 24-27 Mei 2012
Harga  : RM 1,500 seorang

Daftar segera selagi tempat masih ada.
Hubungi Hasbullah 019-270 0708 segera!

Sunday, October 23, 2011

JEMPUTAN UMRAH


UMRAH SAHABAT - RM4500 (Biasa) limit
- RM4990 (Cuti Sekolah)


1. UMRAH SAMBUT RAMADHAN
-Bertolak 13Jul - 27Jul 2012
-RM4900 (15Hari)

2.UMRAH AWAL RAMADHAN
-Bertolak 20Jul - 3Ogos 2012
-RM5500 (15Hari)

3.UMRAH TENGAH RAMADHAN
-Bertolak 29Jul - 11 Ogos 2012
-RM5700 (15Hari)

4.UMRAH AKHIR RAMADHAN + RAYA & CUTI SEKOLAH
-Bertolak 7Ogos - 21Ogos 2012
-RM5800 (15Hari)

5. UMRAH RAMADHAN
-Bertolak 20Jul - 12Ogos 2012
-RM8500 (15Hari)

PAKEJ HAJI 2012 RM17,000

HARGA PAKEJ TERMASUK :-

1-Tambang K/Terbang Pergi-Balik (Ekonomi)
2-Pengankutan JED - MAK /Mad - JED
3-Ziarah Seperti Dijadualkan
4-Makan Minum 3 Kali Sehari
5-Beg Pakaian & Sendeng
6-Air Zam Zam 10 Liter
7-Tempat Penginapan 3-5 Orang Sebilik
8-Mutawwif
9-VIsa Umrah

*Harga Tertakluk Kepada Pindaan Semasa

TEMPAT TERHAD SILA BUAT TEMPAHAN SEGERA

Sebarang maklumat sila hubungi kami dengan segera 016 3799466 SHAIFUL

Thursday, October 20, 2011

Pendaftaran dibuka sekarang


GUANGZHOU CHINA


Pendaftaran untuk trip perniagaan sambil melancong ke VIETNAM pada 25-27 Nov 2011 dan GUANGZHOU CHINA 22-25 Dec 2011dibuka sekarang.

Hubungi 0192700708 Hasbullah Mohamad Salih

Tuesday, October 4, 2011

TRIP MOTORHOME DI NEW ZEALAND (BACKPACK HEAVEN)

ANJURAN BACKPACK HEAVEN (whatabag.blogspot.com)

TRIP
BULAN
TARIKH
HARGA/ORANG
PENERBANGAN
New Zealand motorhome 10h/8m
6 JUN 2012


(5 unit
Motorhome shj)
Dari RM2950
(Motorhome + tiket)
AirAsia X
TBC Nov 2012
Dari RM2950
(Motorhome + tiket)
Air Asia X


TERKINI!!!! : KEKOSONGAN 5/10/2011- 4 MOTORHOME YANG TINGGAL
(siapa cepat dia dapat)

TEMPAH SEKARANG!!! TARIKH PENERBANGAN PADA 6 JUN 2012

HARGA TIKET FLIGHT MAKIN MAHAL DARI HARI KE HARI.
  • Naik AirAsia X (Kuala Lumpur > Christchurch) direct flight , dlm 10 jam
  • Naik motorhome sana, ada bilik air, bilik mandi, dapur, peti ais, katil, tempat makan (macam rumah bergerak), tak payah tidur hotel.
  • Harga termasuk : Flight AirAsia X, Sewa motorhome (4 atau 6 katil), insurans & tax motorhome, Guide.
  • Makanan halal (sebab kita beli barangan mentah di sana dan masak sendiri, ikut bajet & menu sendiri). Barangan mentah halal ada banyak dijual di sana, InsyaAllah.
  • 10 hari 8 malam.
  • HARGA : dari RM2950 motorhome + flight. Kalau ground aje, RM6000-6500/motorhome utk 8 hari ni; bergantung kepada spesifikasi & model. (dalam RM1000/org untuk Motorhome 6 org shj)
  • Perhatian, MINYAK DAN MAKAN TIDAK TERMASUK PAKEJ RM2950

BERMINAT & PERLU MAKLUMAT LANJUT ?
CALL 016 3799466 / 019 2700708.atau email ke marimemborong@gmail.com lebih senang datang je terus ke BACKPACK HEAVEN @ RASTA TTDI KUALA LUMPUR untuk pendaftaran

MAKLUMAT RINGKAS :-
  • Satu motorhome untuk 1 group atau keluarga
  • Ada 2 kapasiti , 4 atau 6 orang. Semua ada katil, tempat makan, bilik air & mandi, oven, dapur gas, peti ais, tangki air, power supply, dll.
  • Setiap motorhome mestilah ada sekurang-kurangnya seorang yang boleh memandu (lesen memandu Malaysia boleh digunakan di New Zealand hanya perlu dapakat international lisen dari jpj di malaysia, bayaran lebih kurang RM150

ni setting malam. (VW 4 berth). Ada sinki, ada dapur masak, peti ais, bilik mandi, tandas, katil/kerusi, meja makan, drawer dapur, alat2 asas memasak & makan (pinggan mangkuk, sudu garpu)

ni setting siang (VW 4 berth). kalau 6 berth, lagi la besar.

ni antara model VW Motorhome (4 berth) yang kami booking


ITINERARI / ATURCARA

6 JUN 2012 Kuala Lumpur > Christchurch
Berkumpul di LCCT pada 9pm untuk check in. Penerbangan AirAsiaX pada 11pm; (10-11jam)

Christchurch > Banks Peninsula
Tiba Christchurch 2.55pm Insyaallah. Kami bawa ke depot untuk ambil motorhome (dlm 5 minit dari airport) dan memberi tunjuk ajar asas cara penggunaan motorhome. Semua motorhome akan dilengkapi dengan GPS untuk memudahkan navigasi. Berjalan sekitar bandar Christchurch yang indah. Bergerak ke Banks Peninsula (1jam) untuk kawasan persekitaran yang amat cantik.

Banks Peninsula.. cantik kan, Subhanallah.

ni plak Lake Wanaka, indahnya. Ada salji lagi. MasyaAllah.

Banks Peninsula > Wanaka
Bergerak ke Wanaka dan menikmati pemandangan yang indah (negara yang ada 4 musim dalam satu masa), perjalanan dalam 6-7 jam. Tidur di Wanaka.

Wanaka > Queenstown
Bergerak ke bandar yang amat indah serta penduduk yang ramah dan tamah, Queenstown (2 jam perjalanan). Boleh buat aktiviti bungee jumping, skydive atau naik jet boat

Queenstown > Te Anau
Bergerak ke Te Anau (3 jam perjalanan). Tengok gua bercahaya dan menikmati keindahan tasik dan alam sekitarnya.

Te Anau > Milford Sound
Kita ke Milford Sound (3 jam) dan bersiar-siar. Kalau ada bajet lebih, boleh naik boat tour (mahal juga la boat tour ni).

Milford Sound > Invercargill
Bergerak ke Invercargill (5-6jam) dan lawati tempat paling selatan sekali ( hanya dalam 1000km+ ke Kutub Selatan).
Milford Sound & bout tour. dan Te Anau. Menariikkk...

Invercargill > Dunedin
ke bandar Dunedin yang cantik (3-4 jam). Boleh main ski (di Coronet Peak) , paragliding dan sightseeing.Tidur di sini.
di Coronet Peak, Dunedin. Naik gondola dan main ski di sini.

Dunedin > Christchurch > Kuala Lumpur
Bergerak melalui jalan pantai ke Christchurch (6jam). Bersiar-siar hingga malam. 8pm kita ke airport untuk check in flight kembali ke Malaysia.


Jom! Sapa cepat dia dapat.
New Zealand = Negara 4 musim satu masa.

Guangzhou Okt 2011

Trip ke Guangzhou China untuk bulan Okt 2011 dah dekat dah,sapa nak pegi susah sikit sbb harga flight dah mahal, visa pun dah tak sempat nak buat, kalau nak buat jugak dalam masa sehari "ekspres punya" boleh la, mahal sikit RM310 harganya, InsyaAllah untuk trip bulan Nov ada lagi, sapa nak joint boleh email atau call je kami, tiada masalah,

Guangzhou, China 4H3M (RM2400) Call 019 2700708 / 0163799466
13-16 Okt 2011 ----> Tarikh Tutup 2 okt 2011 (close)
Nov 2011 -----> call for information (open)
24-27 Feb 2012 ----> Tarikh Tutup 2 feb 2012 (Open)

Friday, September 23, 2011

TRIP TERDEKAT!!!!




TRIP TERDEKAT!!!!
Jalan2 ke HO CHI MIN bersama mari memborong di vietnam 3 hari 2 malam Flight + hotel+ makan + ground transport + makan 3 x sehari +melawat kawasan perang (chu chi tunnel)

:- PAKEJ RM1,400 ( Tarikh 7-9Sept 2011)

Sunday, April 17, 2011

Lawatan ke Ho Chi Minh City, Vietnam pada 9-11 April 2011

Senarai peserta rombongan ke Ho Chi Minh City, Vietnam pada 9-11 April 2011 adalah;
1. Haji Sharifuddin Shahid
2. En. Md. Rahim Ravo
3. En. Aili Hamzah Ravo
4. En. Sanhaji Haji Ismail
5. En. Romuald Kuha Bin Pius Kuha
6. Pn. Nurhazalina Razali
7. Pn. Puteri Nurhana Mohamad Salih
8. Pn. Nurhaiza Abas
9. En. Hasbullah Mohamad Salih (Urusetia)


video



video


video